Automotive

Vandaag de dag, terwijl wij met onze auto rijden, kunnen velen van ons genieten van dezelfde comfortniveaus die we thuis en op het werk gewend zijn. Met een druk op de knop of de schuif van een hendel maken we de naadloze overgang van verwarmen naar koelen en weer terug, zonder ons ooit af te vragen hoe deze verandering plaatsvindt. Dat wil zeggen, tenzij er iets misgaat.

Service prioriteit
Just in Time delivery
Competitief

Sinds de komst van het airco-systeem voor auto’s in de jaren 1940, hebben veel dingen uitgebreide veranderingen ondergaan. Verbeteringen, zoals geautomatiseerde automatische temperatuurregeling (die u in staat stelt om de gewenste temperatuur in te stellen en het systeem automatisch aan te passen) en verbeteringen aan de algehele duurzaamheid, hebben het hedendaagse moderne airco-systeem nog complexer gemaakt. Helaas is de tijd van “doe-het-zelf” -reparatie voor deze systemen bijna een ding van het verleden.

R1234yf is het nieuwe R134A

R1234yf is een synthetisch HFO-koudemiddel dat door DuPont en Honeywell is ontwikkeld als opvolger van R134a voor airconditioningtoepassingen in de automobielsector.

Het aarde opwarmingspotentieel (GWP) is ultra-laag, met een classificatie van minder dan 1. Dit betekent dat een kilogram R1234yf dat in de atmosfeer wordt afgegeven een significant lager broeikaseffect heeft dan een kilogram koolstofdioxide. Ter vergelijking: R134a heeft een GWP van 1430.

R134AR1234YF

Gaslogic
Meer weten over een product? We zijn er om je te helpen!

Bel ons: +31 103220994 Mail ons: info@gaslogic.nl

Gasfles - Gaslogic

Jarenlang intensief onderzoek werd uitgevoerd door de auto-industrie om een vervanger voor R134a te vinden, wat resulteerde in de selectie van R1234yf als het nieuwe standaardkoelmiddel voor nieuwe systemen.

In vergelijking met R134a zijn aanzienlijke upgrades van de kwaliteit en robuustheid van de componenten, evenals naleving van een aantal nieuwe SAE-normen, ontwikkeld voor R1234yf-systemen. De systemen zijn ontworpen om mogelijke lekkage van koudemiddel in de passagiersruimte te voorkomen.

Vanuit het oogpunt van service en reparatie heeft R1234yf vergelijkbare thermische eigenschappen als R134a, wat betekent dat er slechts minimale ontwerpverschillen zijn en fouten kunnen worden gediagnosticeerd met dezelfde methoden als R134a.

In tegenstelling tot het R12-verbod van 1996 blijven de leveringen van R134a beschikbaar voor onderhoud van bestaande apparatuur en is er geen aanpassing achteraf nodig tussen R134a- en R1234yf-systemen.

Gaslogic